Faina de Konjac/ Glucomannan, Naturia

Faina de Konjac/ Glucomannan, Naturia
Producator: Naturia BIO Superfoods
Cod produs: Faina de Konjac/ Glucomannan, 100g
Disponibilitate: In Stoc
Pret: 20,90RON
fara TVA: 20,90RON
Cantitate:  

Forma de prezentare: 100g faina de konjac obtinuta din radacina uscata de Anorphophallus Konjac.

Rădăcina uscată de konjac conține glucomannan, o polizaharidă ce face jeleul de konjac foarte vâscos și care  aduce  numeroasele beneficii sănătății: în medicina tradițională chineză a fost foarte apreciat pentru detoxifiere, tratarea tumorilor, ameliorarea stazei sanguine și lichefierea secrețiilor tractului respirator. S-a demonstrat  ca faina de konjac are efecte benefice și la nivelul tractului digestiv: cantități modeste de konjac stimulează creșterea acidului butyric, îmbunătățirea naturală a florei intestinale și peristaltismului intestinal la adulții ce suferă de constipație.

Glocomanannul are o capacitate foarte mare de a absorbi lichidele și de a se transforma într-un gel care umple stomacul și dă senzația de sațietate. Mai mult, datorită texturii gelatinoase, acest gel tranzitează foarte ușor tractul digestiv, astfel încât alimentele nu mai sunt transformate în depozite de grăsime ci sunt eliminate în mod natural.

Cum se foloseste faina de konjac: Faina/ pudra de konjac poate fi folosită ca gelifiant sau agent de îngroșare în numeroase rețete, atât dulci cât și sărate, de la sosuri, crème, supe până la budinci și jeleuri, aducând un aport foarte redus de calorii și grăsimi.

Modul de utilizare este la fel de simplu ca și cel al amidonului sau a altor ingrediente similare.
Din faina de konjac se pot face taitei (shirataki), care pot înlocui  clasicele paste, fiind o alternativa mai satioasa si mai sanatoasa cu cu mult mai putine calorii.

Benficii ale Glucomannan-ului: contribuie la normalizarea zahărului în sânge, reduce stresul asupra pancreasului şi descurajează anormalităţile care duc la creşterea nivelului zahărului in sânge, cum ar fi  hiperglicemia. De asemenea, conduce la reducerea colesterolului şi ajută la regularizarea scaunului. Glucomannan absoarbe substanţele toxice produse în timpul digestiei şi a excreţiei, se ataşează de materialele toxice  şi le  elimină  înainte ca acestea să ajungă în sânge. Un studiu realizat pe adulţi constipaţi care au consumat Glucomannan timp de peste 21 de zile, a demonstrat că frecvenţa circulaţiei în intestine a crescut cu 30%  şi s-a contatat şi    îmbunătăţirea florei bacteriene a colonului. Un alt studiu  a demonstrat efectele benefice ale Glucomannan-ului asupra colesterolului: participanţii au consumat 3.9g. de glucomannan  timp de 4 săptămâni, menţinând în acelaşi timp un regim alimentar normal. Studiul a demonstrat că Glucomannan a redus colesterolul total cu 10%, şi tensiunea arterială cu 2,5%.  Konjac Glucomannan s-a  dovedit a fi benefic şi pentru persoanele cudiabet de tip 2. Un studiu a constatat că pacienţii (participanţi la studiu) cu diabet zaharat şi cu  niveluri ridicate de colesterol in sânge,  care au consumat 3.6g de Glucomannan pe zi timp de 28 de zile  şi-au redus colesterolul plasmatic din sânge cu 11,1%  şi colesterolul (rau)LDL cu 20,7%.  Există numeroase studii care arată beneficiile Glucomannan în tratarea obezităţii. Atunci când Glucomannan vine în contact cu lichidele, acesta poate absorbi până la 50 de ori greutatea  sa, creând astfel senzaţia de saţietate, reducând  apetitul. Astfel, într-un studiu care a implicat 200 de subiecţi obezi  care au consumat  3 g de Glucomannan timp de 16 săptămâni, s- a  descoperit că subiecţii  au  pierdut în medie  4.52 kg în greutate, (în comparaţie cu 0.79kg cât au pierdut cei din  de grupul  de  control  care nu a  folosit  Glucomannan) .

Folosit si recomandat in dieta Dukan.

 

Scrie o recenzie

Nume:


Recenzie: Nota: HTML nu este interpretat!

Rating: Prost           Bun

Introdu codul in casuta urmatoare:



Plafaria.ro- produse naturiste BIO,RAW, VEGAN online © 2018