Glucozamina poate prelungi speranţa de viaţă cu circa 10%

Glucozamina poate prelungi speranţa de viaţă cu circa 10%

Conform a unui articol publicat in  revista Nature Communications, s-a demonstrat ca  glucozamina poate prelungi speranţa de viaţă cu circa 10%.

In cadrul unui studiu (pe soareci) coordonat de biochimistul Michael Ristow de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich, cercetătorii elveţieni au adăugat glucozamină în dieta zilnică obişnuită a şoarecilor bătrâni şi au comparat apoi speranţa de viaţă a acestora cu aceea a şoarecilor care nu au primit acest supliment. Au constatat că cei care au consumat glucozamină au trăit în medie cu 10% mai mult decât ceilalţi. Dacă rezultatul ar fi transpus asupra speranţei de viaţă a oamenilor, aceasta ar creşte în medie cu opt ani, spun oamenii de ştiinţă.

Potrivit lui Michael Ristow, glucozamina face organismul să creadă că primeşte o dietă săracă în carbohidraţi şi bogată în proteine. Această substanţă creează o serie de aminoacizi pe care organismul îi confundă cu proteine. Ca urmare, organismul începe să „ardă” mai multe proteine, greutatea corporală rămâne la valori scăzute, iar organismul este astfel protejat în faţa unor afecţiuni grave, precum hipertensiune şi diabet.

Glucozamina este o substanţă produsă pe cale naturală de organismul uman, însă cantitatea sintetizată începe să scadă după vârsta de 45 de ani. Potrivit unor studii anterioare, ea stimulează un proces din organismul uman denumit autofagie, în cadrul căruia celulele îşi consumă propriile deşeuri toxice. Autofagia încetineşte odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce duce la moartea unor celule.

Glucozamina este un supliment alimentar obţinut din cochilii de crabi, homari şi creveţi.

NU ONLINE
Sfaturi/Stiri naturiste

Paste Konjac

Pastele din făină de konjac (cunoscute şi ca paste shirataki sau tăiţei, sau noodles) sunt  folosite mai ales pentru slabit, pentru cei diabetici, pentru sportivi, pentru cei care tin un regim sa ..
Full Article

Posted: 19/03/2015

Faina din Konjac/Glucomannan

Rădăcina uscată de konjac/Faina  conține glucomannan, o polizaharidă ce face jeleul de konjac foarte vâscos și care este responsabilă pentru numeroasele beneficii aduse sănătății:   ..
Full Article

Posted: 19/03/2015

Constipatia- sfaturi si remedii naturiste pentru combaterea ei

Constipatia este una dintre cele mai frecvent  intalnite probleme digestive cu care ne confruntam.   Frecventa scaunelor variaza foarte mult de la persoana la persoana, de la o  ..
Full Article

Posted: 07/03/2015

Fitofebril- supozitoare pentru sugari și copii mici

Fitofebril- supozitoare pentru sugari și copii mici este noul produs Fares destinat sugarilor si  copiilor mici. Conform producatorului,  noul produs contribuie la reducerea temperaturii ..
Full Article

Posted: 09/02/2015

BIO Sprirulina concentrata

Incepand cu 15 octombrie in magazinele naturiste PLAFARIA gasesti BIO Spirulina concentrata ( 500 mg pudra de spirulina BIO in fiecare tableta). BIO Spirulina NaturHelp este CEA MAI CONCENTRATA for ..
Full Article

Posted: 05/11/2014
View All News
Plafaria.ro- produse naturiste BIO,RAW, VEGAN online © 2019