Constipatia- sfaturi si remedii naturiste pentru combaterea ei

Constipatia- sfaturi si remedii naturiste pentru combaterea ei

Constipatia este una dintre cele mai frecvent  intalnite probleme digestive cu care ne confruntam.  

Frecventa scaunelor variaza foarte mult de la persoana la persoana, de la o data sau de mai multe pe zi pana la de trei ori pe saptamana, insa un scaun tare, uscat, de mai putin de trei ori pe saptamana  este dovada ca suferim de constipatie.

Desi statisticile arata ca, constipatia este mai frecvent intalnita  la femei si la persoanele de peste 65 de ani, perioada sarcinii,  perioada de dupa nastere, de dupa interventii chirurgicale, anumite medicamente, ca de exemplu analgezicele si chiar anumite boli precum scleroza multipla pot favoriza aparitia constipatiei. 

Produsele naturiste recomandate in constiaptie pot varia de la simple fibre, pana la probiotice, laxative, purgative etc. 

Probiticele (Lactobacillus acidophilus in special) pot ajuta in caz de constipatie, intrucat ele fiind organisme vii ce se gasesc in mod natural in tractul digestiv, pot limita cresterea bacteriilor potential daunatoare, imbunatatind astfel sistemul imunitar si bariera protectoare a tractului digestiv. 

 Laxativele:

         - produc un scaun normal, ca aspect si consistenta

         -  au o actiune latenta de  8-12 ore

    Purgativele:

         - provoaca eliminarea intregului continut intestinal, prin mai multe scaune repetate (solide,semisolide,apoi apoase)

         -  au o actiune latenta de  2-6 ore

         - dupa efectul purgativ (golirea completa a intestinului) urmeaza 1-3 zile fara scaun. 

   Laxativele si/sau prugativele de obicei rezolva problema, fara a trata insa si cauza, De aceea, se recomanda, ca in primul rind,  sa se ia o serie de masuri generale de combatere a constipatiei si daca acestea sunt ineficiente/insuficiente se va apela la laxative si/sau purgative. 

Masuri generale de combatere a constipatiei

1. Introducerea unei diete cu un continut mare in substanţe balast :  

- 30-50% din alimentatie trebuie sa fie constituita din fibre cu potential mic de balonare : legume, fructe, cartofi, pastai, mazare, produse din faina integrala

- este necesar sa se asocieza si o cantitate mare de lichide 1,5-2 l/zi→ substantele balast sunt poliholozide nedigerabile sau foarte putin digerabile(celuloza, pectina) care absorb apa, gonfleaz, a isi maresc volumul si declanseaza peristaltismul  .        

- durata  aplicarii masurilor este de minim 6 saptamini

2. Introducerea in alimentatie a produselor obtinute din lapte fermentat (lapte batut,iaurt, kefir), întrucât contin acid lactic care activează peristaltismul.

3. Fructele uscate (prune,smochine,curmale,caise) ,varza murata, moarea sau borsul au acelasi effect  de stimulare a peristaltismul. 

4. Alte măsuri :

- dimineata sa bea pe stomacul gol o cana de apa, ceai rece din plante sau fructe, suc de fructe

- sa se faca cit mai multa miscare :plimbari in ritm alert,mers pe bicicleta,urcatul scarilor,gimnastica muschilor abdominali,masaj abdominal

- deseori o reeducare a intestinului in sensul disciplinarii evacuarii continutului  acestuia poare rezolva problema constipatiei. 

 

NU ONLINE
Sfaturi/Stiri naturiste

Paste Konjac

Pastele din făină de konjac (cunoscute şi ca paste shirataki sau tăiţei, sau noodles) sunt  folosite mai ales pentru slabit, pentru cei diabetici, pentru sportivi, pentru cei care tin un regim sa ..
Full Article

Posted: 19/03/2015

Faina din Konjac/Glucomannan

Rădăcina uscată de konjac/Faina  conține glucomannan, o polizaharidă ce face jeleul de konjac foarte vâscos și care este responsabilă pentru numeroasele beneficii aduse sănătății:   ..
Full Article

Posted: 19/03/2015

Constipatia- sfaturi si remedii naturiste pentru combaterea ei

Constipatia este una dintre cele mai frecvent  intalnite probleme digestive cu care ne confruntam.   Frecventa scaunelor variaza foarte mult de la persoana la persoana, de la o  ..
Full Article

Posted: 07/03/2015

Fitofebril- supozitoare pentru sugari și copii mici

Fitofebril- supozitoare pentru sugari și copii mici este noul produs Fares destinat sugarilor si  copiilor mici. Conform producatorului,  noul produs contribuie la reducerea temperaturii ..
Full Article

Posted: 09/02/2015

BIO Sprirulina concentrata

Incepand cu 15 octombrie in magazinele naturiste PLAFARIA gasesti BIO Spirulina concentrata ( 500 mg pudra de spirulina BIO in fiecare tableta). BIO Spirulina NaturHelp este CEA MAI CONCENTRATA for ..
Full Article

Posted: 05/11/2014
View All News
Plafaria.ro- produse naturiste BIO,RAW, VEGAN online © 2019