• Extract hidropropilenglicolic de mușețel, 50 ml, Herbagen

Extract hidropropilenglicolic de mușețel, 50 ml, Herbagen

  • Herbagen
  • Extract hidropropilenglicolic de mușețel, 50 ml, Herbagen
  • În Stoc
  • 7,10RON

- OR -

Mușețelul este una dintre cele mai utilizate plante medicinale din lume, asupra căruia au fost efectuate și cele mai multe cercetări. Mai mult, mușețelul este folosit încă din Antichitate, de către greci și romani.

Este una dintre cele mai importante plante medicinale care crește în țara noastră.

Utilizat din vremurile cele mai îndepărtate, mușețelul era întrebuințat în Grecia Antică și Imperiul Roman pentru vindecarea diferitelor boli. Egiptenii îl considerau o floare sacră și îl dedicau lui Ra, zeul soarelui în timpul ceremoniilor ritualice. Răspândit în Europa și Asia, crește pe marginea drumurilor, în lanurile de cereale, pajiști și locuri necultivate.

Mușețelul conține: ulei volatil bogat în chamazulenă, substanțe amare de natură sescviterpenică, flavonoide, substanțe de natură cumarinică, colină, mucilagii, acid salicilic, fitosterine, substanțe glicozidice, acid clorogenic, camilină, vitamine, săruri minerale.

Uleiurile esențiale obținute din mușețel sunt utilizate pe scară largă în industria cosmetică și în aromaterapie.

Principalele utilizări ale mușețelului sunt: ca un sedativ, anxiolitic și antispasmodic, și ca un tratament pentru iritarea pielii.

Acțiuni: dezinfectant, antiinflamator, cicatrizant, epitelizant, antibacterian, antimicotic (activ față de Candida albicans), tonic capilar (tonifică rădăcina și firul de păr).

Recomandări și utilizare: arsuri ușoare, înțepături de insecte: se aplică sub formă de spălătură sau comprese. • menținerea sănătății scalpului și combaterea căderii părului: se aplică sub formă de spălături • îngrijirea tenului : se aplică sub formă de spălături sau comprese. • reducerea disconfortului de la nivelul venelor hemoroidale și a mucoasei anale: a  se aplica sub formă de spălături.

Ingrediente 100 ml: apă purificată, propilenglicol, flori de mușețel (Matricaria chamomilla) 12 g, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu.

Nu conține coloranți artificiali sau substanțe alergenice.

Contraindicații: copii sub 12 ani; sarcină și alăptare; durata maximă a administrării neîntrerupte este de 8 săptămâni. A se întrerupe administrarea produsului în cazul apariției unor reacții alergice.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Prezentare: 50 ml.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Extract, hidropropilenglicolic, mușețel, 50 ml, Herbagen, Plafaria, piele, dezinfectant, antiinflamator, cicatrizant, epitelizant, antibacterian, antimicotic, tonic capilar, par, scalp

Mainbanner1
Mainbanner3
Mainbanner2
Mainbanner4