Meniu
Coș cumpărături

Ceai Afin, frunze, D136, vrac 50 g Fares

Ceai Afin, frunze, D136, vrac 50 g Fares
Ceai Afin, frunze, D136, vrac 50 g Fares
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Producator: FARES
  • Cod produs: Ceai Afin, frunze, D136, vrac 50 g Fares
7,73RON

Cost livrare: 19 ron . LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzile de peste 149 RON.

Prețul conține TVA și este valabil doar pentru comenzile online.

Promoțiile/reducerile/ofertele valabile în limita stocului disponibil sau până la 31.12.2024

Contribuie la metabolismul normal al glucozei, lipidelor și proteinelor;

Încetinește tranzitul intestinal accelerat;

 „La fel ca în Germania, în ţările care îl folosesc, ceaiul din […] frunze este recomandat pentru diaree […] . Allen (în British Medical Journal 1927) declară mirtillina extrasă din frunze drept «insulină vegetală».”

G. Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938

Supliment alimentar.

Beneficii:

Contribuie la metabolismul normal al glucozei, lipidelor și proteinelor;

Cromul și flavonoidele din frunzele de afin au un efect de reducere a glicemiei;

Incetinește tranzitul intestinal accelerat;

Antioxidant;

Sprijină buna circulație a sângelui în capilare;

Ajută la reducerea senzației de picioare grele.

Ingrediente:

Frunze de afin.

Frunzele cu lujeri ale arbustului Vaccinium myrtillus L., fam. Ericaceae, conţin taninuri, flavonoide, iridoide, arbutină, mirtilină, acizi fenil carboxilici, crom.

Vaccinium myrtillus L. (Ericaceae)

Primele menţiuni în scrierile europene despre efectele benefice ale afinului asupra sănătăţii datează aproximativ din anul 1100. Utilizarea acestuia pentru efectele sale asupra ochilor a fost cu adevărat răspândită mai ales pe teritoriul actual al Italiei, dar conform legendei, în timpul celui de-al doilea război mondial era consumat sistematic de piloţii flotei aeriene britanice, mai ales înaintea raidurilor nocturne. Amerindienii cunoşteau proprietăţile de conservant natural ale afinelor. Ei făceau o mâncare numită pemmican, care consta într-un amestec de afine cu carne uscată sau peşte uscat, făcute pastă iar aceasta le asigura oamenilor necesarul de proteine şi vitamine. De asemenea, conţin o mare cantitate de vitamina C. Iată de ce, expuşi riscului de a face scorbut, marinarii de odinioară duceau cu ei în lungile călătorii pe mare butoaie întregi de afine.

Indienii foloseau afinele şi ca medicament, amestecându-le cu făină de porumb şi punând cataplasme pe răni pentru a preveni infectarea sângelui.

Afinul este un subarbust stufos, rămuros, cu frunze mici, ovale, iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor. Înflorește în lunile mai-iunie.

Frunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora. Pe lângă vitamina C, fructele mai conțin antocianozide, împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide). Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului. Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării, daune ce conduc la formarea celuleor canceroase. Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui, evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine. Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău), factor major în formarea plăgilor de aterom. Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin, mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal. Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice, compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare. Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă est eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.

Mod de administrare: 

Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi între mese.

A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi în continuare nevoie de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.

Preparare:

Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.

Atenţionări:

Nu se recomandă în constipaţie cronică şi în caz de hipersensibilitate la această plantă.

A se pastra la loc uscat si la temperatura mediului ambient.

Prezentare:
cutie a 50 g.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citeste politica de confidentialitate