• Cimbru, A6, ulei esential, Fares

Cimbru, A6, ulei esential, Fares

  • FARES
  • Cimbru, A6, ulei esential, Fares
  • În Stoc
  • 29,20RON

- OR -

Thymi aetheroleum

RecomandariMod de întrebuinţare
Uz internUz extern
Copii 7-14 aniadulţi
Afecţiuni ale aparatului respirator şi ORLRăceală,gripă, rino-faringită, amigdalită, bronşită, tuse, astm bronşic, tuberculoză1-2 picături de 3 ori pe zi în miere3-5 picături de 3 ori pe zi în miereInhalaţii, candelă
otită1-2 picături de 3 ori pe zi în miere3-5 picături de 3 ori pe zi în miereSoluţie otică
sinuzită1-2 picături de 3 ori pe zi în miere3-5 picături de 3 ori pe zi în miereinhalaţii
Afecţiuni ale aparatului uro-genitalCistite, uretrite, pielo-nefirtă, vaginite, candidoză1-2 picături de 3 ori pe zi în miere3-5 picături de 3 ori pe zi în miere
Afecţiuni ale aparatului digestivEnterocolite bacteriene şi virale, candidozice, parazitoze digestive (tenii, ascarizi, oxiuri), colici, balonare1-2 picături de 3 ori pe zi în miere3-5 picături de 3 ori pe zi în miere
Afecţiuni ale sistemului osteoarticularReumatism, artroze
masaj
Afecţiuni ale sistemului nervosAstenie, oboseală generală
masaj
Afecţiuni cutanateInfecţii fungice, eczeme, herpes
Aplicaţii locale cu 1-2 pic. În 10 ml ulei gras

 

Supliment alimentar.

Beneficii:

Antibacterian cu spectru larg, antiviral, antifungic, expectorant, tonic digestiv, stomahic, carminativ, antihelmintic, coleretic, antispastic, tonic şi stimulent nervos, anestezic local.

Ingrediente:

Cimbru.

Ulei esenţial obtinut din părţile aeriene ale speciei Thymus vulgaris L., fam Lamiaceae, conţine timol, carvacrol, p-cimen, terpinen.

Santureya montana

Face parte din familia Lamiaceae/Labiatae. Din aceeaşi familie mai fac parte Cimbrişorul de câmp (Thymus serpyllum), Cimbrişorul de cultură (Thymus vulgaris ) şi Cimbrişorul lămâios (Thymus citrus).

CIMBRUL este o plantă erbacee, aromatică din zona colinară mediteraneană, dar care poate fi cultivată și în grădini. Îi plac terenurile uscate dar udate de rouă. Înfloreşte în din iunie până septembrie şi se recoltează în această perioadă partea ierboasă. Se usucă la umbră, în încăperi bine aerisite.

Cimbrul conţine ulei volatil bogat în carvacrol şi tymol, acizi – cafeic şi rozmarinic- tanin şi un principiu amar – serpilina.

Cimbrul şi Cimbrişorul au proprietăţi medicinale similare. Sunt plante medicinale antiseptice, antispastice, expectorante, antiparazitare (antihelmintic), coleretice şi colagoge şi uşor diuretice.

Stimulează apetitul când este pus în mâncare.

Infuzia nu se consumă seara pentru a nu induce insomnie, iar  în uz extern dezinfectează plăgile și înţepăturile de insecte. Adăugată în apa de baie este tonifiantă.

Pulberea de cimbrişor folosită pentru spălatul dinţilor îi albeşte.

CIMBRUL şi CIMBRIŞORUL se găsesc în multe din produsele naturale FARES, în diferite forme de condiţionare: ceai, sirop, uleiuri esenţiale, capsule.

Ceai: Cimbrişor iarbă şi Cimbru iarbă, Stimularea lactaţiei, Protector hepatic, Plantusin R26 (antibronşitic), Enterostop D51, Hapciu R2 – elimină disconfortul respirator –

Ulei esenţial: Cimbru, Capsule moi Biomicin forte A3 şi Biomicin urinar A20;

Tinctură Biosept A4 în care se găseşte ulei esenţial de cimbru;

Sirop:  Biosept A16 (antibacterian, antiviral) în care se găseşte extract de cimbrişor, Plantusin R8, Plantusin forte R25, Plantusin forte cu miere şi propolis R18 care conţine cimbrişor;

Comprimate masticabile Plantusin – pentru gât – R13.

FARES a realizat astfel o gamă complexă în care cimbrul şi cimbrişorul sub formă de extract de plantă, iarbă sau ulei esenţial potenţează efectul celorlalte componente ale produselor naturale amintite.

Dr.Luminiţa-Natalia Sârcă.

Mod de administrare:

Uz intern: dozele recomandate (conform tabelului) se amestecă cu o linguriţă de miere.

Uleiul se administrează timp de 7-14 zile. Cura se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.

Uz extern: inhalaţii, candela de aromaterapie, masaj, soluţie otică.

Contraindicatii:

Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează, copiilor sub 7 ani şi în caz de hipersensibilitate la cimbru.

Uleiul esenţial de cimbru este iritant pentru mucoase de aceea se foloseşte întotdeauna diluat!

Evitaţi supradozarea, abuzul şi contactul cu ochii.

Evaluarea eficienţei:  

• Efectul antimicrobian al uleiului esenţial de cimbru a fost testat prin analize medicale de laborator.

• S-au realizat aromatograme (similar antibiogramelor) pe exudate faringiene şi pe uroculturi.

• S-a constatat că uleiul esenţial de cimbru a avut eficienţă pe germenii testaţi (Stafilococ auriu, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Proteus, Streptococ beta-hemolitic, Candida albicans).

• Efectul s-a dovedit similar cu al antibioticelor (testate în paralel pe antibiograme), în plus germenii care au prezentat rezistenţă la antibioticul de sinteză, au fost sensibili la uleiul esenţial de cimbru.

A se pastra la loc uscat si la temperatura mediului ambient.

Prezentare:
10 ml.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Cimbru, ulei esential, produs naturist, Fares, Plafaria, gat iritat, balonare, diaree, paraziti intestinali