• Extract uleios de gălbenele, 50 ml, Herbagen

Extract uleios de gălbenele, 50 ml, Herbagen

  • Herbagen
  • Extract uleios de gălbenele, 50 ml, Herbagen
  • În Stoc
  • 7,10RON

- OR -

Plantă erbacee, anuală, cu inflorescențe terminale de culoare galben-portocaliu.

Originară din Asia și Europa de sud, a fost introdusă în medicina tradițională în secolul al XII-lea, în Europa centrală și zona mediteraneeană.

În medicina tradițională se utiliza în afecțiuni biliare și intestinale.

Compoziție chimică: saponozide triterpenice având la bază derivați ai acidului glucuronil oleanolic: carotenoide dintre care licopina, neolicopina a, rubixantina, luteină, xantofilă, violaxantina, flavoxantina, crizantemaxantina etc, precum și unele poliine; flavonoizi și glicozizi flavonici: izoramnetin-3-ramnoglicozizi, rutinozizi și derivați ai cvercetolului; ulei volatil (cea 0,02%), substanțe amare cu structură nedefinită, gumirezine, mucilagii, esteri colesterinici ai acizilor lauric, miristic, palmitic și margaric, vitamina C, acid malic,  substanțe proteice.

Acțiuni: emolientă, cicatrizantă, anti-inflamatoare, antiseptică, tonifiantă și regeneratoare a țesutului cutanat.

Recomandări și mod de administrare: • Arsuri, ulcerații, cicatrici: se aplică sub formă de spălături și comprese aplicate de 2-3 ori pe zi. • Calmarea și tonifierea pielii: se aplică sub formă de spălături și comprese aplicate de 2-3 ori pe zi.

Ingrediente/100 ml: extract fluid din flori de gălbenele (Calendula officinalis) în ulei de floarea soarelui (1:9)-99,964%; tocoferol.

Nu conține coloranți artificiali sau substanțe alergenice.

Contraindicații: copii sub 12 ani; sarcină și alăptare; durata maximă a administrării neîntrerupte este de 8 săptămâni. A se întrerupe administrarea produsului în cazul apariției unor reacții alergice.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Prezentare: 50 ml.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Extract, uleios, gălbenele, 50 ml, Herbagen, Plafaria, emolient, cicatrizant, arsuri, ulceratii, antiseptic, cicatrici, piele, spalaturi, comprese

Mainbanner1
Mainbanner3
Mainbanner2
Mainbanner4